Panasonic

Panasonic Banner Lumix S 870
Panasonic Systeem
Panasonic Objectieven
Panasonic Compact
Panasonic Video
Panasonic Experience
Panasonic Acties
Panasonic Tips
Panasonic Review
Panasonic Banner 870

Panasonic kenden we voornamelijk als fabrikant van huishoudelijke apparatuur, maar is nu een van de globale spelers in de digitale fotografie en videografie. De Panasonic-merknaam werd in 1955 gemaakt en werd voor het eerst gebruikt als een merk voor luidsprekers. Het is een combinatie van de woorden “Pan” en “Sonic”, geluid en heeft de betekenis geluid te produceren dat het bedrijf de wereld biedt.

Opgericht in 1918 door Konosuke Matsushita die bedacht dat er vraag zou zijn naar eenvoudige, hoogwaardige bekabelingsproducten. Daarom begon het bedrijf met eerste producten als een contactstekker en een tweewegstopcontact.  In 1963 ontwikkelden ze hun eerste televisiecamera en in 1976 kwam de eerste home-videocamera (VZ-M10). Panasonic staat bekend als innovator in de opname industrie, zo kwamen ze al in 1990 met een 3CCD HD videocamera (AK-HC1000)

In 2001 kwam Panasonic met haar eerste fotocamera de Lumix DMC-LC5. Toen al trendsettend met een CCD sensor met CMYG filtering en in samenwerking een Leica DC 7-21mm Vario-Summicron ASPH lens f 2-2.5. Panasonic Lumix camera’s werden al snel internationaal gewaardeerde camera’s en met de introductie van groothoek 28-90 mm, f / 2.0 Lecia DC 3.2x optische beeldsensor gemonteerd op het Lumix DMC-LC1 (uitgebracht in 2003) hadden ze al weer een nieuwe standaard gezet. Deze eenvoudig te gebruiken, kwaliteitsbeeld semi-professionele camera werd enthousiast ontvangen. Sinds 2001 heeft Panasonic een samenwerkingsverband met Leica en bieden ze het beste van twee werelden, Japanse technologie en Duitse lens kwaliteit.

2006 bracht verdere innovaties toen hoofdontwerper van Panasonic Lumix-camera’s Makoto Nakamura de Lumix L1 introduceerde. De eerste spiegeloze fotocamera met een slank  en compact ontwerp en verwisselbare objectieven met 4/3 bajonet. In 2008 werd de nieuwe standaard M4/3 neergezet met de introductie van de G1. Inmiddels zijn de GH4 en GH5 camera’s die een standaard gezet hebben voor videoproducties.

In 2019 komt Panasonic met een nieuwe Fullframe systeemcamera de S1 en S1R met Leica SL Bajonet.

Sindsdien is Panasonic al lang bezig met hun visie om de fotocultuur in dit digitale tijdperk opnieuw uit te vinden met innovatieve ideeën en digitale trends die hun concurrenten verdringen. Afgezien van het leveren van exclusieve fotosystemen aan hun klanten over de hele wereld, zijn Panasonic Lumix-camera’s marktinnovatoren en makers van intelligente digitale capaciteiten.

Panasonic blijft zichzelf uitdagen, met dezelfde passie als altijd, want ze willen écht  ‘A Better Life, A Better World.’