Cursus

Reflex Cursus
Vervolg Cursus
Photoshop Elements Cursus
Natuur Duinen Workshop
Vlinders aan de vliet
Druppel Workshop
Vlinders aan de vliet

Introductie / Basis cursus
(1x op zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur)  

De ideale opstapcursus voor een ieder met een digitale camera. Geschikt voor zowel de compact- als spiegelreflex- of systeemcamera! Tijdens de cursus komen de basisinstellingen van de digitale camera aan bod.
Meer info…

Voor de exacte cursusdata of om mee te doen klik hier

Reflex / Systeem camera cursus
(6x ochtend of 6x avond)

Deze cursus is geschikt voor iedereen, jong en oud, om zijn/haar camera te leren kennen.

De cursus behandelt instellingen als sluitertijd, diafragma,maar ook ASA / ISO en onder-/overbelichten. Naast deze technische mogelijkheden wordt ook duidelijk door middel van foto voorbeelden laten zien wat voor mogelijkheden uw camera biedt. Tijdens de theorieavonden krijgt u foto-opdrachten mee die daarna besproken worden. Let op: Bij de zaterdagochtend cursus is er altijd één cursus verplaatst naar een donderdagavond i.v.m. het onderwerp: Den Haag bij avond.
Meer info…

Donderdagavond: Voor de exacte cursusdata of om mee te doen klik hier

Zaterdagochtend: Voor de exacte cursusdata of om mee te doen klik hier

Vervolg Fotografiecursus Spiegelreflex en Systeemcamera

U kent uw camera, u bent in het bezit van een digitale systeem of spiegelreflex camera en een statief. U vindt het leuk om samen met andere cursisten te fotograferen en ervaringen uit te wisselen. Dan is deze gevorderden fotocursus iets voor u! We gaan fotograferen bij de Erasmusbrug, in Blijdorp, Scheveningen bij avond en in de studio een portret / bodypaint sessie.
Meer info…

Voor de exacte cursusdata of om mee te doen klik hier

Workshop Natuur fotografie in de duinen

U weet niet wat u ziet de natuur zo dicht bij de stad. Deze cursus is voor iedereen, jong en oud, die het leuk vindt om zijn/haar camera beter te leren kennen en te genieten van dit fantastische natuurgebied. Ontdek de rode bosmier en de gewone pad, ook kunt u Galloway runderen of Konikspaarden tegen het lijf lopen. U brengt een bezoek aan de duintuin, ziet natte duinvalleien en kan volop genieten van het prachtige uitzicht. (een redelijke conditie is vereist omdat we ongeveer 4 km lopen soms over onverharde paden.)
Meer info…

Voor de exacte cursusdata of om mee te doen klik hier

 

Tips en trucs Vlinders aan de Vliet

U vind het leuk om vlinders en bloemen te fotograferen, dan helpen wij u deze ochtend op weg, onder leiding van Rien van der Pluijm geven wij u alle tips om een goede macro foto te maken. Na afloop drinken we een kopje koffie om e.e.a. na te bespreken.
Meer info…

Voor de exacte cursusdata of om mee te doen klik hier

Basiscursus fotobewerken Adobe Photoshop Elements

Deze fotocursus is speciaal ontwikkeld voor iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden om digitale foto’s te bewerken/verbeteren. Enige basiscomputer kennis vereist. Cursus is 4x op zaterdagochtend en 1x op donderdagavond.
Meer info…

Voor de exacte cursusdata of om mee te doen klik hier

Workshop Druppelfotografie

Speciaal voor de echte liefhebbers en de fotografen die al veel fotografie ervaring hebben, bieden wij een unieke en exclusieve workshop Druppel op druppel fotografie. Hierbij gaan we enorm veel verder dan het “gewone” vastleggen van een vallende druppel. Want zodra twee druppels tegen elkaar aan knallen, ontstaan ongekend gedetailleerde kunstwerken die geweldige reacties oproepen bij iedereen die u de foto laat zien.
Meer info…

Voor de exacte cursusdata of om mee te doen klik hier