Profoto

Profoto is meer dan slechts een merk. Profoto is meer dan de wereldwijd toonaangevende Light Shaping Tools die we maken.

Profoto heeft de passie om elke afbeelding zo goed mogelijk te maken, door de maker ervan te helpen om de allerbeste kwaliteit licht ervoor te creëren. En als u bedenkt dat er elke dag letterlijk miljarden foto‘s worden gemaakt, begrijpt u de volledige omvang van onze inzet om uitmuntende lichtvorming te bieden.

Deze inzet en passie is vanaf het eerste begin onderdeel van hun DNA.

50 jaar geleden besloten de oprichters Conny Dufgran en Eckhard Heine om de allerbeste flitser te maken voor de allerbeste fotografen – en dat is hen gelukt. En deze norm willen ze niet alleen aanhouden, maar ook nog eens overtreffen.

Omdat ze geloven dat licht het onmisbare centrum is van alle beeldvorming. Welke camera er ook voor gebruikt wordt, in welke situatie er ook wordt gefotografeerd: het vermogen om fantastische beelden te creëren is rechtstreeks afhankelijk van het vermogen om de lichtvorming te beheersen.

Dit kernprincipe is de leidraad bij het scheppen van de mogelijkheid om de wereld te vullen met ongelofelijk mooie foto‘s, en dit is het doel van elk apart product dat Profoto produceert.