OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 90mm f/3.5 Macro IS PRO

OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 90mm f/3.5 Macro IS PRO

 1,499.00

Winkel:Uit voorraad leverbaar
Webshop:Direct leverbaar
- +

Belangrijkste kenmerken

  • Micro Four Thirds | f/3.5 tot f/22
  • 180 mm (gelijkwaardig met volledig frame)
  • Tele-macrolens
  • 2:1 vergroting, 22 cm min. scherpstelling
  • MSC AF-systeem & handmatige focuskoppeling
  • Optische beeldstabilisatie
  • IP53 Weerbestendig, fluorcoating
  • ED- en HR-elementen & ZERO-coating
  • Scherpstellimietschakelaar en Fn-knop voor lens
  • Afgerond 7-bladig diafragma

Groter dan groot macroprestaties

De M.Zuiko Digital ED 90mm f/3.5 Macro IS PRO van OM SYSTEM is ontworpen voor opnamen met ultrahoge vergroting en gebouwd voor avonturen. Het is de ideale veldmacrolens voor Micro Four Thirds-fotografen. Deze telelens prime combineert een 180 mm-equivalente brandpuntsafstand met een maximale vergroting van 2:1 voor close-upopnamen op een meer dan levensgrote schaal. In combinatie met een intuïtief handmatig scherpstelkoppelingsmechanisme, snelle AF-prestaties en optische beeldstabilisatie is dit een veelzijdige lens voor opnamen uit de hand en IP53-weerafdichting maakt hem geschikt voor gebruik in barre weersomstandigheden.

Hoge vergroting en close-focusing

Met een vergroting tot 2x kan deze lens vrijwel microscopische onderwerpen reproduceren met meer dan levensgrote weergave, waardoor het perfect is voor het benadrukken van details van kleine onderwerpen zoals bloemen, insecten, munten en andere ingewikkelde objecten.

Minimale scherpstelafstand van 22 cm vertaalt zich naar een minimale werkafstand van ongeveer 3,5\” vanaf de voorkant van de lens.

Handmatig scherpstelkoppelingsmechanisme onthult vergrotings- en scherpstelafstandsmarkeringen op de lenscilinder voor gemakkelijkere herkenning van de scherpstelpositie.

Het ontwerp met zwevende focus behoudt de scherpte over het hele scherpstelbereik en biedt een bijpassende beeldkwaliteit van de minimale scherpstelafstand tot oneindig.

Bij gebruik met de optionele MC-14 of MC-20 teleconverter kan de effectieve maximale vergroting worden verhoogd tot respectievelijk 2,8x of 4x.

M.Zuiko PRO-optiek

Optisch ontwerp omvat een verscheidenheid aan extra lage dispersie en hoge brekingsindex glaselementen om verschillende aberraties te verminderen en beelden te produceren met een hoge mate van helderheid, kleurnauwkeurigheid en scherpte.
Het optische ontwerp is geoptimaliseerd om chromatische aberraties en kleurfranjes van dichtbij te onderdrukken voor een meer realistische en gedetailleerde weergave.

ZERO-coating (Zuiko Extra-low Reflection Optical) onderdrukt overstraling en nevenbeelden voor meer contrast en kleurgetrouwheid bij het werken in sterke lichtomstandigheden.

Uiterst nauwkeurige scherpstelling en beeldstabilisatie

Ondanks de lange brandpuntsafstand en scherpstelprestaties op korte afstand, beschikt deze lens over een bedreven MSC (Movie & Stills Compatible) autofocussysteem dat snelle en stille scherpstelprestaties met hoge nauwkeurigheid bereikt.
AF wordt ondersteund bij de kortste scherpstelafstanden en kan worden gebruikt in combinatie met Focus Stacking-functies die automatisch de focuspositie tussen belichtingen verplaatsen.

Intern scherpstelontwerp, dat gebruik maakt van twee scherpstellensgroepen, behoudt de totale lenslengte tijdens gebruik voor meer bruikbaarheid op korte afstand en voor snellere scherpstelling.

Optische beeldstabilisatie vermindert het optreden van camerabewegingen om scherpere beelden te bieden bij opnamen uit de hand.

Bij gebruik in combinatie met camera\’s met ingebouwde beeldstabilisatie, maakt Sync IS gebruik van zowel lens- als camera-gebaseerde stabilisatiesystemen en corrigeert tot 7 stops camerabewegingen over 5 assen.

Fysiek ontwerp en bediening

IP53-geclassificeerde weerafdichtingen beschermen tegen stof en spatten, evenals temperaturen tot 14°F, voor betrouwbaar gebruik in barre weersomstandigheden.

Het frontelement is voorzien van een beschermende fluorcoating die vocht, vuil en olie afstoot en gemakkelijker schoon te maken is dan een ongecoat oppervlak.

Als alternatief voor AF profiteert handmatige scherpstelling van een scherpstelkoppelingsmechanisme voor snelle overgang tussen scherpstelmethoden door aan de scherpstelring te duwen of te trekken.

Een scherpstelbegrenzingsschakelaar kan het beschikbare scherpstelbereik beperken om sneller scherp te stellen, vooral wanneer uitsluitend wordt scherpgesteld op onderwerpen van dichtbij.

De L-Fn-knop bevindt zich aan de zijkant van de lens om op de lens gebaseerde instellingen aan te passen.

Ondanks dat het een 180 mm-equivalente telelens is, heeft deze lens een relatief slank en lichtgewicht ontwerp, met een lengte van slechts 13,5 cm en een gewicht van 450gram

Geschikt voor

Merk

Brandpunt

Lensmount

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 90mm f/3.5 Macro IS PRO” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven