Panasonic V-Log

Panasonic V-LOG

Wat is het voordeel van V-Log?
Op de GH-5 kan je met filmen met V-Log, wat is nu exact het voordeel daarvan en wat kunnen we ermee?


Wanneer u de V-log modus op de GH5 activeert, zijn er een aantal nieuwe opties ingeschakeld:

  • Kleurdiepte: 4: 2: 2 12-bits kleur
  • Output: 4K bij 250mbps (uncompressed raw via de YAGH’s SDI outputs)
  • Opnamemodi: 4K (UHD) tot 60P
  • Picture Style: Alleen V-log (geen andere profielen zijn toegankelijk)

 

V-log is bedoeld voor gebruikers die de hoogste kwaliteit beelden willen maken voor de meeste flexibiliteit tijdens en na de productie.
Als zodanig ontgrendelt V-log nieuwe mogelijkheden, maar het geldt ook voor sommige beperkingen hoe u de camera kunt gebruiken.

 

Bijvoorbeeld, de beeldstijl van de V-log is de enige beschikbare beeldstijl in deze modus (geen natuurlijk, standaard, cine-d, enz.), Wat betekent dat u bekend moet zijn met het gebruik van LUT’s om de afbeelding in de post te beoordelen .

 

V-log bespaart ook beelden op een veel hogere bitrate van 250 Mbps om zo veel mogelijk beeldgegevens te behouden. Het is niet rauw, maar het is best goed. Deze gegevensverhouding overschrijdt echter de minimale gegevenssnelheid van U3-kaarten, dus u moet ervoor zorgen dat u SDXC-kaarten van hoge kwaliteit gebruikt bij het opnemen in V-log.

 

Panasonic levert ook een aangepaste LUT als uitgangspunt voor het speciale logprofiel van de GH5. Enkele toevoegingen op de GH5 omvatten real-time LUT bij opname in V-Log, een vectoromvang en een golfvorm die beschikbaar is op het LCD-scherm. De firmware-update brengt een nieuwe Hybrid Log Gamma Photo Style (beeldprofiel) op, waarmee u kunt opnemen in 4K HDR, een nieuw gamma profiel dat op de UHD-tv en BlueRay komt.

Bottom line: V-log stelt u in staat om de hoogst mogelijke beeldkwaliteit met de GH5 vast te leggen, maar het komt met een meer betrokken postproductie workflow.

Terug naar boven
X