fz82

Panasonic FZ82 review

fz82

LUMIX FZ82 – de ideale camera voor natuurliefhebbers en outdoor fans om prachtige momenten van dichtbij en veraf vast te leggen

 

Deze camera uit de FZ-serie is uitgerust met een krachtige optische zoom en veel bedieningsopties, zoals de mogelijkheid om de camera handmatig in te stellen bij het maken van foto’s en video’s. De LUMIX FZ82 is uitgerust met een bijzonder veelzijdige LUMIX DC VARIO ultragroothoeklens van 20 mm met een 60x optische zoom (voor een 35mm-camera: 20 – 1200 mm). Hierdoor is het mogelijk dynamische landschappen en wilde dieren vanaf een afstand vast te leggen.

Met de LUMIX FZ82 kunnen snelle burstopnames worden gemaakt met de 4K Photo-functie om snelbewegende onderwerpen haarscherp vast te leggen. Dankzij het touch control-systeem kunnen gebruikers het 3-inch touchscreen aan raken om snel en precies scherpstellen op een onderwerp en zelfs de sluiter te bedienen. Op deze manier kunnen de meest spontane fotomomenten altijd scherp worden vastgelegd.

Afstanden overbruggen met een 60x optische zoomlens

De LUMIX FZ82 is uitgerust met een geweldig veelzijdige LUMIX DC VARIO 20mm-ultragroothoeklens met een 60x optische zoom (voor een 35mm-camera: 20 – 1200 mm). Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld dynamische landschappen, wilde dieren en vogels van een afstand vast te leggen, zowel bij foto als bij video. De ultragroothoeklens van 20 mm legt beelden vast met een beeldhoek die circa 140% breder is dan bij een 24mm-lens. De POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator) met Active Mode onderdrukt trillingsonscherpte effectief bij het maken van opnames.

Door Intelligent Zoom van de LUMIX FZ82 wordt het zoombereik uitgebreid tot het equivalent van 120x terwijl toch de beeldkwaliteit wordt behouden, zelfs bij het gebruik van de digitale zoom. Het zoombereik kan nog verder worden uitgebreid als de Intelligent Zoom wordt gecombineerd met de teleconversielens DMW-LT55 (wordt apart verkocht), waarmee zelfs de kraters op de maan duidelijk kunnen worden vastgelegd.

Omdat de camera beschikt over 4K-technologie, kunnen gebruikers 4K-foto’s maken met de LUMIX FZ82. Met 4K Photo kunnen de meest spontane fotomomenten vastgelegd worden bij 30 fps door het mooiste frame uit het 4K-burstbestand op te slaan als foto. Met de bulksaving modus kunnen zelfs direct 150 frames uit een burst-reeks worden opgeslagen als JPEG afbeeldingen.

De camera heeft ook een Post Focus-functie waarmee gebruikers nádat de foto is gemaakt, precies dat deel kunnen selecteren dat scherp moet zijn. Deze functie is vooral handig bij macro-opnames, waarbij zeer nauwkeurig moet worden scherp gesteld, of voor het wijzigen van het effect van de foto. Deze functie werd ontwikkeld door de ultrasnelle, uiterst nauwkeurige DFD (Depth From Defocus) autofocustechnologie te combineren met 4K-technologie. Zowel Post Focus als Focus Stacking kunnen snel worden ingeschakeld met een speciale knop boven op de camera.

fz82

 

Conclusie

Uniek een zoom beginnend bij 20mm en daardoor hebben we de meeste groothoekzoom in een compacte camera en dat gecombineerd met de 10 beelden per seconde, is dit perfect voor een safari trip of een vogelspotter.

 

Functionaliteit 4 ster
Gebruiksvriendelijkheid  4 ster
Kwaliteit  4 ster
Prijs  4 ster

 

 

 

 

 

 

klik hier voor de uitgebreide specificaties

fz82

Terug naar boven
X