Fujifilm

Fujifilm X Systeemcamera
Fujifilm Premium Compact
Fujifilm FPS 870
Fujifilm GFX Middenformaat
Fujifilm Instax
Fujifilm X objectieven
Fujifilm GF Objectieven
Fujifilm Finepix
Fujifilm Acties
Fujifilm Analoog
Fujifilm Instax Films

Begonnen als een filmproductiemaatschappij in 1934 is Fujifilm. Sindsdien zijn hun producten meegegroeid met de ontwikkeling van de fotografie. Kleurenfilms, wegwerpcamera’s, polaroidcamera’s, digitale camera’s – ze maken ze allemaal. Ook bieden ze alle benodigdheden voor mooie afdrukken, van hoge kwaliteit inkjetpapier tot uitrusting voor het afdrukken van fotos.

In 1986 kwam Fujifilm met de Quicksnap Single-Use camera in een tijd dat de meeste compactcamera’s nog vrij prijzig waren. Iets later in 1988 kwamen ze al met de allereerste volledig digitale camera ter wereld en één jaar later kwamen ze met ‘s werelds eerste commercieel geproduceerde digitale camera de Fujix DS-X (2 Megabyte of SRAM voor maar liefst 5 tot 10 foto’s).

Nu een grote hit de Instax direkt-klaar camera’s, maar Fujifilm betrad deze markt al in 1998 als uitdager van het grote Polaroid en waar Polaroid het opgaf in 2008 onder druk van de digitale fotografie, bleef Fujifilm en zag de vraag naar direkt-klaar forografie weer toenemen een paar jaar later. Instax is nu vooral bekend onder de jeugd als het merk voor instant fotografie.

Terug naar de roots als filmproductiemaatschappij, Fujifilm ook bekend om haar Fujinon Cineobjectieven, menig TV productie wordt gedraaid met cinelenzen van Fujifilm. In 2015 zet Fujifilm een nieuwe standaard met ‘s werelds eerste 4K zoomobjectief voor broadcasting.

In 2012 werd de X-Pro1 digitale systeemcamera geintroduceerd, een nog steeds geroemd model en het middenformaat segment betrad Fujifilm met de GFX50s begin 2017.

Wat vaak vergeten wordt is de afwerking van de digitale opname’s. Ook in het foto finishing staat Fujifilm voorop in kwaliteit, bij ons worden als sinds begin van deze eeuw alle foto’s afgedrukt op het Frontier Minilab LP5700R Systeem. Fujifilm en Hafo staan beiden voor kwaliteit en service.