Fujifilm X-Pro 3

Pure fotografie

Met de slogan “Something different is here” laat Fujfilm zien dat we met deze camera terug gaan naar de basis, puur fotograferen.
Laat je niet afleiden, maar focus je op wat je echt het liefst doet fotograferen. De camera is wat dat betreft vrij uniek, doordat tijdens het fotograferen het LCD scherm verborgen is. Het verborgen LCD scherm stimuleert een meer traditionele opnamestijl en vraagt fotografen zich te concentreren op het componeren met de zoeker.

Ok, er zit wel een klein 1.25 inch monitor aan de achterkant, maar deze laat zien welke filminstelling en iso waarde je ingesteld hebt. Gebaseerd op het analoge tijdperk waar je achterop de camera het karton van het filmdoosje in kon schuiven om te zien welke film je gebruikte.

 

 

Titanium behuizing

Het inwendige gedeelte is gemaakt van magnesium, de bovenkap en de basisplaat zijn gemaakt van corrosiebestendig titanium, waardoor de body extra stevigheid verkrijgt.
Kies je voor de Duratect coating dan bescherm je de camera tegen krassen,terwijl de prachtige en unieke textuur van de titanium behuizing behouden blijft.

Natuurlijk is de gehele camera weather resistant zodat je in alle weersomstandigheden kan fotograferen. Zo is deze op maar liefst 70 verschillende punten afgedicht waardoor stof en water nauwelijks kans hebben om binnen te dringen. De vorstbestendigheid is vastgesteld op -10o Celsius, waardoor gebruikers deze camera zonder zorgen onder vrijwel alle omstandigheden kunnengebruiken

Optische en digtale zoeker

Fotografen kunnen snel en eenvoudig wisselen tussen de optische zoeker (OVF) en een elektronische zoeker (EVF), waarmee de gebruiker exact de belichting en compositie kan controleren.

De EVF maakt gebruik van een 3.69 megapixel OLED scherm met zeer geavanceerde prestatie, een hoog contrastratio en hoge helderheid. Hierdoor zijn zelfs de kleinste details in de schaduwpartijen en hooglichten zichtbaar. Kleuren worden zeer natuurgetrouw  weergegeven door de 97% sRGB kleurweergave.

In de hoge prestatie modus wordt na elke 100 bps een zwart beeld toegevoegd om een vloeiend en rustig beeld in de EVF te geven. Vooral bij snelle en onregelmatige camerabewegingen is dit rustiger voor je ogen.

Gebruik je de OVF dan beschik je ook over een ‘Elektronische Meetzoeker’ functie waarbij een klein EVF-schermpje onderin het beeld zichtbaar is. Hiermee kunnen live diverse zaken worden gecontroleerd waaronder een vergrote weergave van rondom het scherpstelpunt. Dit maakt het gebruik van de OVF nog handiger.

4de generatie X-Trans CMOS sensor en beeldverwerkingsprocessor voor maximale prestaties

Door een verbeterde autofocus algoritme is de X-Pro 3 nu in staat is om zelfs scherp te kunnen stellen bij -6 EV. Dat komt overeen met vrijwel volledige verduistering. Met een vernieuwde HDR-functie kunnen foto’s gemaakt met een verschillende belichting worden gecombineerd tot één enkele opname. Daardoor wordt het dynamisch bereik van de opname vergroot. Maar wel zo dat de weergave van schaduwen, hooglichten en kleuren in de opnames natuurlijk blijven.

De X-Pro3 beschikt voor het eerst over een functie waarbij de scherpstelafstand kan worden gelimiteerd tot een vooringesteld niveau.  Er kan daarbij gekozen worden uit twee verschillende voorinstellinge of gebruik worden gemaakt van de scherpstelring. Bij de scherpstelring kan je dan kiezen voor iedere gewenste scherpstelafstand.

De camera beschikt over de mogelijkheid om tot 9 verschillende opnames samen te voegen tot één opname. Zoals bijvoorbeeld:
het optellen van de belichting, de gemiddelde belichting, vergelijkbaar helder, of vergelijkbaar donker waarbij verschillende opnames met verschillende standpunten kunnen worden samengevoegd tot één beeld. Er kunnen zelfs verschillende filmsimulaties worden toegepast voor iedere individuele opname waardoor er unieke en zeer creatieve collages kunnen worden gemaakt.

Uitstekende beeldprestaties en kleurenreproductie

FUJIFILM is kleuren blijven bestuderen sinds de productie en ontwikkeling van fotografische films in 1934. De technologieën en ervaringen, verzameld door de jaren heen, zijn samen gekomen in de filmsimulatiemodi. Elk van de zorgvuldig gekozen modi heeft een unieke set kleuren en tonaliteit om afbeeldingen te creëren die weerspiegelen hoe een fotograaf zich voelde bij het nemen van de foto. De wereld van uitgebreide kleuruitdrukkingen, waaronder CLASSIC CHROME, ACROS en ETERNA, wordt nu vergezeld door een nieuwe modus voor filmsimulatie.

De nieuwe filmsimulatiemodus is ontworpen om kleurennegatiefilms te simuleren die traditioneel werden gekozen voor foto’s van alledaagse scènes. De kleuren, nauwkeurig geregeld voor elk helderheidsniveau, creëren een rijk chromatisch contrast om extra definitie toe te voegen. De nieuwe “CLASSIC Neg.” Neemt u mee terug naar scènes toen u ze zag opgroeien, dit brengt het plezier van fotografie terug.

Terug naar boven
X