Sony Lease

Fujifilm GFX

fuji gfx logo

Foto Hafo is één van de weinige officiele Fuji GFX dealers in Nederland. Alleen bij de officiele dealers kunt de Fuji GFX bekijken en testen.
Wij zijn door Fuji opgeleid om u alle ins en outs over deze camera te vertellen.

 

Ga hiervoor naar de Fuji EX EXperience van Foto Hafo.
Deze camera vraagt om een persoonlijke uitleg, neem kontakt met ons op om een afspraak te maken.

 

Tijdens de Experience laten wij u in onze studio de Fuji GFX 50s uitgebreid zien en kunt u ermee fotograferen.
Neem een model mee of onderwerp wat u wilt fotograferen en wij laten u hands-on ervaring laat het beste zien wat allemaal mogelijk is met deze camera.

 

Klik hier om een afspraak te maken

Of lees verder over de Fuji GFX 50s onder deze afbeelding

 

Experience

 

Fuji GFX 50S – Midden formaat camera


Fuji heeft al een hele historie met het maken van midden formaat camera´s, het begon allemaal met de FUJICA Six I BS 6 × 6 in 1948 en onder de professionals was de FUJICA PANORAMA G617 Professional legendarisch als ultieme panorama camera met een beeld van 6 x 17 cm.

 

FUJIFILM GFX 50S en FUJINON GF objectieven

Kwaliteit en perfectie tot in het allerkleinste detail

19-01-2017 FUJIFILM introduceert vandaag officieel haar langverwachte Midden Formaat systeemcamera de FUJIFILM GFX 50S inclusief een aantal FUJINON GF objectieven. Een digitaal midden formaat camerasysteem dat is ontworpen voor fotografen die op zoek zijn naar de perfecte opname tot in het allerkleinste detail. Een systeem dat alle verwachtingen overtreft en een nieuwe benchmark zet voor midden formaat camera’s.

 

Pure perfectie, onvoorstelbaar detailrijk en onbeperkte creatieve mogelijkheden met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. De GFX 50S Midden Formaat systeemcamera beschikt over een grote FUJIFILM G Formaat sensor met een formaat van 43.8 x 32.9mm waarop 51.4 Megapixels zijn geplaatst en waarmee ieder detail haarfijn kan worden vastgelegd. Het oppervlak van deze sensor is daarmee ongeveer 1.7x groter dan de huidige compact full frame sensoren.

Fuji GFX 

 

Het FUJIFILM GFX systeem heeft flink wat DNA verworven van de populaire FUJIFILM X-serie met een soortgelijke retro- en tegelijkertijd moderne bediening en ligt daarmee minstens zo prettig in de hand. Fotograferen is daarmee weer een plezier en dankzij de meer dan 80 jaar ervaring die FUJIFILM heeft als filmfabrikant weet zij als geen ander hoe belangrijk het is om een ongeëvenaard niveau aan beeldscherpte en nauwkeurigheid te bereiken in combinatie met een perfecte kleurenreproductie. De GFX 50S weet dit alles te realiseren en is in staat superieure opnamen te maken.

 

Tegelijkertijd met de introductie van deze camera worden ook een drietal hoogwaardige FUJINON objectieven met een ultrahoog oplossend vermogen geïntroduceerd. De FUJINON GF63mm F2.8 R WR, de FUJINON GF32-64mm F4 R LM WR en een gestabiliseerd macro objectief de FUJINON GF120mm F4 R LM OIS. Net als de GFX zelf hebben ook de FUJINON GF objectieven veel van de ontwerp filosofie overgenomen van ‘XF-lijn’ die wereldwijd al enkele jaren door veel professionele fotografen worden bejubeld om hun enorm hoge optische kwaliteiten en prettige bediening.

 

De GFX 50S is ontworpen op basis van rechtstreekse feedback van fotografen uit de foto-community en om zo ruimte te bieden aan hun specifieke wensen. Ondanks dat de Fujifilm X-serie uitstekend geschikt is als vervanger voor de traditionele digitale spiegelreflexcamera’s én voor het fotograferen van landschappen, reportages, portretten of sporten is er ook een grote groep fotografen die de roep heeft voor een cameralijn met een grotere sensor en een flink hogere resolutie. Zij willen een camera met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit die voldoet aan de strenge eisen zoals die gelden in de grote commerciële studio’s voor reclame-, fashion en portretfotografie, waarbij kleurenreproductie en de weergave van zelfs de allerkleinste details belangrijk zijn.

 

FUJIFILM beantwoord deze vraag met de komst van de FUJIFILM GFX50S en met de FUJINON GF objectieven die garant staan voor een perfecte detailweergave en een indrukwekkende kleurenreproductie.

 

Onvoorstelbaar detailrijk

Met de introductie van de FUJIFILM GFX 50S wordt de lat voor hoge resolutie camera’s flink hoger gelegd en worden er nieuwe normen gesteld aan wat een acceptabele beeldkwaliteit is voor hoge resolutie camera’s.

 

De FUJIFILM GFX 50S is ontworpen voor het leveren van de allerhoogste beeldkwaliteit en is daarmee uitermate geschikt voor die opdrachten waar alleen het maximale niveau aan detailregistratie als acceptabel geldt. Met een oppervlak van 43.8 x 32.9mm is de sensor in de GFX tot wel 1.7 keer groter dan wordt toegepast in de meer traditionele ‘Full Frame’ camera’s.

 

De FUJIFILM GFX 50S is door zijn grote sensoroppervlak uitstekend in staat om ieder bundeltje licht dat op de sensor valt tot in het kleinste detail te registreren waardoor deze garant staat voor het leveren van afbeeldingen in een hoge beeldkwaliteit met minimale ruis, nauwkeurige kleuren en een groot dynamisch bereik. De hoge resolutie van de camera maakt extra flexibiliteit mogelijk door zijn hoge detailweergave en levert levensechte beelden op met het gevoel alsof je er zelf bij bent.

 

Doordat de camera gebruik maakt van de hoog aangeschreven X Processor Pro beeldprocessor die ook wordt toegepast in de X-Pro2 en X-T2 heeft de GFX ook de beschikking gekregen over de filmsimulaties die de FUJIFILM X-serie zo populair maakt. Dit maakt dat kleurrenproductie en detailweergave nu ook kan worden ervaren in de extra hoge resolutie die de FUJIFILM GFX te bieden heeft. Ook is het door gebruik van deze beeldprocessor mogelijk om met behulp van GFX 50S video opnames te maken in Full HD met een opname snelheid van 30 frames per seconde. Video editing software is niet per-sé noodzakelijk want alle filmsimulaties waarover de camera beschikt voor het fotograferen, kunnen ook worden gebruikt tijdens het maken van video-opnames.

 

Verrassend licht van gewicht en intuïtief in het gebruik

Van midden formaat camera’s wordt vaak gezegd dat ze zwaar en log zijn. De FUJIFILM GFX 50S laat zien dat het ook anders kan. Want gekoppeld met de FUJINON GF63mm F2.8 R WR, weegt het totale GFX systeem slechts 1230 gram. Dat is slecht 60% van het gewicht van een digitale midden formaat camera met spiegelconstructie en een soortgelijke sensor. Tegelijkertijd is de GFX 50S daarmee ongeveer net zo licht en ‘groot’ als een reguliere digitale spiegelreflex camera met een compact full frame sensor. Dit maakt dat de FUJIFILM GFX 50S ook eenvoudig op iedere willekeurige locatie gebruikt kan worden en zich daarmee niet alleen thuis voelt in de fotostudio.

 

De GFX 50S heeft een unieke mogelijkheid om de zoeker los te koppelen van de camera wat de fotograaf meer flexibiliteit geeft in hoe hij de camera wil gebruiken. Met de apart verkrijgbare draaibare elektronische zoeker EVF-TL1 tilt adapter, kan de hoek waaronder de zoeker wordt gebruikt worden aangepast van 90° als de camera horizontaal wordt vastgehouden of ±45° als de camera wordt gedraaid naar een staande houding. Om ook de kleinste details door de zoeker te kunnen zien is de EVF uitgerust met een resolutie van wel 3.69 Megapixels.

 

De achterzijde van de GFX 50S is voorzien van een 3.2 inch aanraakgevoelig touch-screen met een resolutie van 2.36 megapixels. Het aanraakgevoelige scherm kan gebruikt worden voor functies als het selecteren van diverse camera instellingen in het menu, bepaling van het scherpstelpunt en voor het terugkijken van gemaakte opnamen. Verder kan het LCD scherm in drie richten worden uitgeklapt, zoals dat ook mogelijk is op de FUJIFILM X-T2.

 

FUJINON GF objectieven de absolute top in beeldkwaliteit en optische expertise

Doordat het camerasysteem tegelijkertijd met een nieuwe serie objectieven is ontwikkeld kon de FUJIFILM GFX 50S worden voorzien van een objectiefvatting met een grote doorsnede van zo’n 65mm en met tegelijkertijd toch een korte flange range (de afstand tussen sensor en objectiefvatting) van slechts 26.7mm. Dankzij deze ontwerpbeslissing is er veel ruimte voor verbeterde optische ontwerpen van de lensconstructie waardoor er zeer hoogwaardige objectieven kunnen worden geproduceerd en waarbij de behuizing toch compact kan blijven.

 

Alle FUJINON GF objectieven zijn voorbereid op de toekomst en beschikken over een uitstekend oplossend vermogen van méér dan 100 Megapixels. Daarmee zijn alle FUJINON GF objectieven zeer geschikt om te worden gebruikt op de GFX 50S. Alle objectieven bevatten net als de FUJINON XF objectieven over een diafragmaring. Naast de ‘A’ optie voor automatische diafragmakeuze, hebben de FUJINON GF objectieven nu ook een ‘C’ (Command) mogelijkheid gekregen. Wanneer de diafragmaring op ‘C’ wordt gedraaid is het mogelijk om het diafragma ook via de commando draaiknop op de camera zelf in te stellen. Om te voorkomen dat de ring per ongeluk wordt versteld tijdens het gebruik is het mogelijk om de ‘A’ en ‘C’ instelling te vergrendelen.

 

De GFX 50S en FUJINON GF objectieven vormen tezamen een systeem dat in staat is om foto’s te produceren die door hun uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit direct indruk zullen maken. De FUJIFILM GFX ligt prettig in de hand en stelt zeer hoge eisen aan de optische kwaliteiten van haar nieuwe serie objectieven, waardoor het systeem in staat is beelden te leveren van de allerhoogste kwaliteit met een ongeëvenaard detailniveau en een perfecte kleurenreproductie. Een systeem dat zelfs die fotografen die de allerhoogste beeldkwaliteit vereisen positief zal verrassen.

 

FUJIFILM laat door haar X-serie en met dit nieuwe midden formaat systeem, de GFX 50S en haar nieuwe FUJINON GF objectieven wederom zien dat zij door haar jarenlange ervaring als film- en camerafabrikant, kwaliteit en perfectie tot in de details beheerst, waardoor fotograferen weer leuk wordt.

 

Het ligt in de verwachting dat de camera en objectieven medio februari beschikbaar zullen zijn.

 

De belangrijkste kenmerken van de FUJIFILM GFX 50S en FUJINON GF Objectieven op een rij:

① Uitgerust met een grote FUJIFILM G CMOS sensor 51.4 megapixels en met een formaat van 43.8 x 32.9mm. Dat is 1.7x groter dan de huidige ‘Full Frame’ sensoren.

② Uitgerust met de FUJIFILM X Processor Pro beeldverwerkingsprocessor voor uitstekende kleurenreproductie en detailweergave.

③ Een uiterst duurzame behuizing vervaardigd van een hoogwaardige magnesiumlegering voor fotografie onder alle weersomstandigheden.

④ 3.69 Megapixel organische EL elektronische zoeker / 2.36 Megapixel Touchscreen LCD paneel.

⑤ Nieuw ontwikkelde G-Mount objectiefvatting met groot diameter voor robuustheid en duurzaamheid.

⑥ Nieuw ontwikkelde GF objectieven met een zeer hoog oplossende vermogen.

 

De FUJIFILM GFX 50S en FUJINON GF Objectieven in nog meer detail:

Unieke FUJIFILM G Formaat sensor, groots in alles

Deze 51.4 megapixel FUJIFILM G Formaat sensor is niet alleen groot van formaat, want met zijn 43.8 x 32.9mm is de sensor niet alleen bijna 1.7x groter in oppervlak dan de huidige sensoren die we terugvinden in de huidige full frame camera’s.

 

Deze sensor biedt de mogelijkheid voor het fotograferen van uiteenlopende scènes, van majestueuze landschappen, het vastleggen van historische documenten tot de fijnste details in een product- of modefoto. De GFX 50S is ideaal voor grootformaat media, zoals billboards en covers van tijdschriften waar iedere pixel ertoe doet.

 

In vergelijk met de huidige hoge resolutie full frame sensoren met een soortgelijke resolutie en die we vaak terugvinden in spiegelreflexcamera’s is niet alleen de detailweergave van de FUJIFILM GFX enorm veel beter, ook de kleurenreproductie en ruisgevoeligheid is subliem dankzij het gegeven dat de individuele pixels op deze midden formaat FUJIFILM G Formaat sensor flink groter zijn, wat enorm bijdraagt aan de zeer hoge beeldkwaliteit en het dynamisch bereik die deze sensor kan leveren en waardoor de GFX 50S moeiteloos zelfs de allerkleinste details kan weergeven.

 

Het resultaat zijn afbeeldingen met een perfecte tonaliteit die alleen is terug te vinden in een camera die beschikt over een extra grote sensor zoals te vinden is in de GFX. Een sensor die door zijn hoge detailweergave levensechte beelden kan maken met een 3D gevoel alsof je er zelf bij bent. Voor wat betreft flitsfotografie in de studio of daarbuiten beschikt de FUJIFILM GFX 50S over een lage ISO waarde van 100, waardoor er ook goed gefotografeerd kan worden met een groot diafragma voor kleine scherptediepte.

 

De hoog aangeschreven X Processor Pro beeldverwerkingsprocessor die we al kennen van de FUJIFILM X-Pro2 en X-T2, wordt ook gebruikt in de FUJIFILM GFX 50S. Hierdoor is het mogelijk om de camera ook te gebruiken in combinatie met de geroemde filmsimulaties waarover de camera beschikt en die herinneringen oproepen aan dia-negatief, diapositief en zwart-wit films van weleer.

 

Nieuw daarin is de toevoeging in de GFX 50S van een ‘Color Chrome Effect’ die beter in staat is om de verschillende tinten en diepe kleuren te reproduceren in sterk verzadigde onderwerpen. Iets dat tot voor kort vrijwel onmogelijk was.

 

Om in te spelen op de behoefte van veel professionele fotografen is het mogelijk om naast JPEG (Super Fine, Fine, Normaal), ook te fotograferen in RAW, waarbij naast een niet gecomprimeerde variant de fotograaf ook kan kiezen voor een losless gecomprimeerde variant. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om de foto’s ook als TIFF bestand op te slaan waarbij gebruik wordt gemaakt van de RAW converter.

 

Voor het maken van Full HD opnames (1920 x 1080 pixels) worden de volgende opnamesnelheden ondersteund; 29.97p / 25p / 24p / 23.98p op 36Mbps. De opnames gemaakt met deze camera kennen niet alleen een unieke en uitstekende kleurenreproductie, dankzij zijn grote sensor is de camera in staat om beelden te maken met een unieke achtergrondonscherpte.

 

Verlegd alle grenzen door zijn hoge kwaliteit en indrukwekkende prestaties

De GFX 50S is in vrijwel alles grensverleggend en doet midden formaatzoals we die tot op de dag van vandaag kennen tot op zijn grondvesten schudden. Een lichtgewicht behuizing, gemaakt van duurzaam aluminium en uitgerust met een hoge resolutie elektronische zoeker (EVF) die voorzien is van een 3.69 Megapixels organisch EL paneel.

 

De FUJIFILM GFX 50S is bovendien s ’werelds eerste*1 digitale midden formaatsysteemcamera met spleetsluiter, waardoor deze camera door zijn lage gewicht op iedere locatie, binnen en buiten gebruikt kan worden en daarmee net zo veelzijdig ingezet kan worden als de hoge resolutie compact Full Frame camera’s die deze markt tot nu toe domineerden.

 

Door zijn robuuste en aluminium behuizing is de GFX 50S ook te gebruiken in de meest ruwe omstandigheden om zo te voldoen aan de hoge eisen die professionele fotografen op locatie soms tegen kunnen komen. Net als de vlaggenschip modellen uit de X-serie is de camera stofdicht en weerbestendig tot temperaturen van wel -10° Celsius. Een regen- of sneeuwbui zal hem daardoor weinig doen.

 

Bovendien is de GFX 50S voor een Midden Formaat camera opvallend licht, want inclusief batterijen en geheugenkaart weegt hij slechts ongeveer 825 gram. Hierdoor kan de camera dus ook eenvoudig uit de hand gebruikt worden. Uniek voor een Midden Formaat camera.

 

De elektronische zoeker (EVF) die in de GFX 50 wordt toegepast is uniek en brandnieuw. De EVF heeft een doorsnede van bijna 0.5 inch en telt een 3.69 Megapixel organisch EL paneel. Doordat de EVF bestaat uit 5 glazen elementen heeft de zoeker een vergrotingsfactor van 0.85x gekregen waardoor deze een extreem goed beeld weergeeft met een zeer grote kijkhoek (40° diagonaal). Wanneer de apart verkrijgbare EVF-TL1 tilt adapter wordt gebruikt kan de zoeker tot 90° worden gedraaid wanneer de camera in horizontale positie wordt vastgehouden of tot ± 45° worden gedraaid als de camera in staande houding wordt gebruikt. Dit is bijzonder handig bij het fotograferen van volportretten in de studio, of bij het fotograferen van landschappen wanneer er vanuit een lage hoek wordt gefotografeerd.

 

Het LCD scherm achterop de camera bestaat uit een LCD paneel met een doorsnede van 3.2 inch en telt een resolutie van 2.36 Megapixel, waardoor de fotograaf perfect in staat is om de scherpte of kleur te controleren. Net als de Fujifilm X-T2 beschikt de GFX 50S over een kantelbaar scherm dat in drie richtingen is te gebruiken voor vogel- tot kikkerperspectief of handig bij het fotograferen van portretten. Naast een live-view weergave is het scherm bovendien aanraakgevoelig waardoor diverse camera-instellingen eenvoudig met de vingers kunnen worden bediend of weergegeven.

 

De spleetsluiter van de GFX 50S is voor deze systeemcamera volledig nieuw ontwikkeld, waardoor de sluitersnelheid voor een Midden Formaat camera bijzonder kort kan worden gehouden. Foto’s kunnen namelijk gemaakt worden tot 1/4000e seconde bij gebruik van de mechanische sluiter en bij gebruik van de elektronische sluiter kunnen opnames gemaakt worden tot 1/16000e seconde, maar ook handig wanneer er foto’s gemaakt moeten worden met een wat langere sluitertijd. Doordat de elektronische sluiter geen mechanische onderdelen gebruikt zijn trillingen veroorzaakt door de sluiter uitgesloten. De flitssynchronisatie snelheid bedraagt 1/125e seconde.

 

Voor een Midden Formaat camera is de sluiter bovendien bijzonder duurzaam want er kunnen tot wel 150.000 opnames*2 mee worden gemaakt. Niet geheel onbelangrijk is bovendien het gegeven dat de mechanische sluiter weinig trillingen geeft en weinig geluid maakt.

 

Om aan de hoogste eisen te voldoen is de camera verder uitgevoerd met twee SD UHS-II kaartsloten voor de geheugenkaarten (het is aan te bevelen geheugenkaarten van ditzelfde type te gebruiken). De fotograaf heeft hierbij de mogelijkheid om zijn foto’s op drie verschillende wijzen weg te schrijven. “Sequentieel”, waarbij eerst de ene kaart wordt gevuld en daarna de andere kaart. “Back-up”, waarbij de data tegelijkertijd naar zowel kaartslot 1 als kaartslot twee wordt weggeschreven en “Sorteren”, waarbij de RAW en JPEG bestanden apart op een afzonderlijke kaart worden opgeslagen.

 

Doordat de GFX 50S een grotere sensor en sluiter gebruikt was het noodzakelijk om ook een nieuw type batterij te ontwikkelen. De NP-T125 is een batterij met een hoge capaciteit die, bij gebruik van de auto-bespaarstand, in staat is om tot wel 400 opnames te maken op één acculading.

*1 Fujifilm research (December 2016). In vergelijk met andere systeemcamera’s die zijn uitgevoerd met een sensorformaat van 43.8×32.9mm of groter.

*2 Volgensinterne testen bij FUJIFILM.


Het DNA van de FUJIFILM X-Serie zit in zijn aderen

De FUJIFILM GFX 50S is niet zomaar een camera. De ‘X’ in zijn naam verwijst namelijk naar de populaire FUJIFILM X-serie waar deze camera veel van zijn DNA aan heeft onttrokken. Zo is de GFX 50S voorzien van eenzelfde soort draaiknoppen die de bediening van de camera intuïtief maakt en daarmee bovendien een plezier wordt om te bedienen.

 

De FUJIFILM GFX 50S is voor wat betreft zijn bediening ontwikkeld op basis van dezelfde grondregels als de X-Serie. De instelwielen bovenop de camera en de greep van de camera zijn aangepast aan de wat grotere behuizing om de grote sensor die in de GFX 50S schuil gaat te kunnen huisvesten. Dat heeft bovendien zo zijn voordelen, want de camera kan nu vol vertrouwen worden vastgehouden en gebruikers van de X-Serie zullen er een gevoel van ‘thuis’ in herkennen.

 

Net als de vlaggenschepen uit de X-Serie beschikt de FUJIFILM GFX 50S over zijn eigen knoppen om het diafragma, sluitertijd en ISO waarde in te kunnen stellen en relevant voor het instellen van de juiste belichting. Daarmee kan iedere fotograaf snel aan de slag met de GFX.

 

Ieder van de instelwielen beschikt over een zogenoemde ‘C’ positie, of ‘T’ positie zoals die op het instelwiel voor de sluitertijd, waardoor de camera ook bedient kan worden door de commando draaiwielen voor- en achterop de camera en daarmee zoals veel fotografen tegenwoordig vaak gewend zijn. De gebruiker wordt daarmee de mogelijkheid geboden om de camera op een meer traditionele, of juist modernere manier te bedienen.

 

Bovenop de camera bevindt zich ook nog een 1.28 inch LCD scherm waarop alle relevante informatie over de belichting , zoals gekozen diafragma en sluitertijd overzichtelijk is terug te zien. Deze optie is extreem bruikbaar wanneer de camera op statief is geplaatst, of wanneer er gebruik wordt gemaakt van de tethering mogelijkheden en waarbij de camera is verbonden met een computer.

 

Om te garanderen dat ieder detail haarscherp wordt vastgelegd is de GFX 50S voorzien van een contrast autofocus systeem met 117 autofocuspunten (9 x 13, dat kan worden gemaximaliseerd tot 425 AF punten wanneer deze EVF Tilt Adapter EVF-TL1(apart verkrijgbaar) Wanneer EVF-TL1 is gemonteerd LCD scherm draait in drie richtingen autofocuspunten worden geminimaliseerd). Het voordeel van dit systeem is dat er geen pixels voor te hoeven worden opgeofferd op de sensor waardoor ieder detail behouden kan blijven. Tegelijkertijd kan absolute scherpte worden verkregen doordat een systeemcamera zijn autofocus meting verricht vanaf de sensor zelf en daardoor volledig parallel aan het te fotograferen onderwerp. Hierdoor is de AF meting uiterst accuraat en noodzakelijk voor een Midden Formaat camera vanwege zijn mogelijkheid tot een zeer korte scherptediepte.

 

De camera beschikt verder aan de achterzijde over een kleine joystick waarmee het mogelijk is om snel en eenvoudig de verschillende beschikbare individuele autofocuspunten te selecteren. Dat kan overigens ook door gebruik te maken van de het aanraakgevoelige scherm waarover de FUJIFILM GFX 50S beschikt.

 

Groter en beter G-Mount en FUJINON GF objectieven voor ultrahoge resoluties

Volledig nieuw ontwikkeld voor dit nieuwe camerasysteem is de G-Mount objectiefvatting die noodzakelijk is voor de grote sensor die in de FUJIFILM GFX 50S schuil gaat. Met een diameter van 65mm en een flange range (de afstand tussen sensor en lensvatting) van 26.7mm kan de afstand tussen sensor en het laatste lensgedeelte zelfs teruggebracht worden tot 16.7mm waardoor er bijzonder veel flexibiliteit en vrijheid is voor het ontwerpen van objectieven, voor dit systeem.

 

De G-mount en de FUJINON GF objectieven zijn voorbereid op de toekomst en hebben een oplossend vermogen van tenminste 100 megapixels. De vatting op de camera is gemaakt van roestvrij staal terwijl de objectiefvatting is gemaakt van verstevigd messing, waardoor probleemloos ook objectieven met een zéér groot diafragma op de camera kunnen worden gemonteerd.

 

De ontwerpfilosofie van de FUJINON GF objectieven is gebaseerd op die van de XF objectieven die eveneens beschikken over een groot oplossend vermogen en een mooie rijke tonaliteit. Naast de ‘A’ optie voor automatische diafragmakeuze, hebben de FUJINON GF objectieven nu ook een ‘C’ (Command) mogelijkheid gekregen waardoor het diafragma ook op de camera zelf kan worden ingesteld. Tegelijkertijd kan de ‘A’ of ‘C’ instelling op het objectief ook worden vergrendeld zodat deze niet per ongeluk anders staan ingesteld.

Omdat de FUJINON GF objectieven vooral dienst zullen gaan doen in een professionele omgeving zijn ze zo ontwikkeld dat ze een stootje kunnen weerstaan en bovendien zonder zorgen voor de fotograaf ook onder ruwere condities worden gebruikt. Zo zijn alle objectieven stofdicht en waterbestendig en blijven zij werken tot een temperatuur van in ieder geval -10° Celsius. De FUJIFILM GFX 50S en FUJINON GF objectieven combineren kwaliteit en perfectie tot in het allerkleinste detail.

 

De FUJINON GF objectieven

Samen met de FUJIFILM GFX 50S systeemcamera zullen er ook direct een aantal objectieven voor dit Midden Formaat camerasysteem beschikbaar komen. De fotograaf krijgt hierbij direct al de keuze uit de volgende objectieven:

① FUJINON GF63mm F 2.8 R WR – Standaard objectief met vast brandpuntafstand

Dit objectief komt overeen met een beeldhoek van ongeveer 50mm in vergelijk met een traditioneel 35mm spiegelreflex camerasysteem. Dit objectief is fijn en compact van formaat met een afmeting van 84.0 x 71.0mm en weegt slechts 405 gram.

Het objectief bestaat uit een constructie van 8 lensgroepen bestaande uit 10 elementen waaronder 1 ED lens. Dit type lens is het meest toepasselijk voor de wens om het objectief klein en compact te houden, maar waarbij een hoog oplossend vermogen voor ultra hoge resoluties gegarandeerd kan blijven. Door het voorste gedeelte van de lensgroep te gebruiken voor het scherpstellen kunnen aberraties door wisselende scherpstelafstanden worden onderdrukt en kunnen zeer scherpe opnamen worden gemaakt. Zelfs als er met een vol open diafragma wordt gefotografeerd zijn de beelden gemaakt met dit objectief scherp tot in de verste hoeken.

 

FUJINON GF32-64mm F4 R LM WR – Standaard zoomobjectief

Dit standaard zoomobjectief komt overeen met een beeldhoek van 25mm tot 51mm in vergelijk met een traditioneel 35mm spiegelreflex camerasysteem.

De optische constructie van dit objectief bestaat uit 11 groepen in 14 elementen. Ieder voorzien van een van de drie type lens elementen, asferisch, ED en super ED, inclusief de grote diafragma, hoge precisie diafragmalens, waardoor een hoge resolutie bereikt kan worden gelijk aan enkelvoudige scherpstellenzen, van groothoek tot standaard brandpuntsafstanden. Als resultaat is hoekonscherpte uitgesloten en blijven opnames van hoek tot hoek uiterst scherp.

Het objectief beschikt over een interne scherpstelmethode die het mogelijk maakt om het gewicht van de scherpstellens te reduceren en waarbij een lineaire motor zorgdraagt voor een snelle en stille autofocus.

 

③ FUJINON GF120mm F4 R LM OIS WR Macro – Medium Tele Macro objectief

Dit Macro objectief kent een maximale vergrotingsfactor van 0.5x en komt overeen met een beeldhoek van 95mm in vergelijk met een traditioneel 35mm spiegelreflex camerasysteem.

De optische constructie van dit objectief bestaat uit 9 groepen en 14 elementen, inclusief 3 ED lens elementen. Het objectief maakt gebruik van een zogenoemde ‘floating focus method’, waarbij gebruik wordt gemaakt van een stille en snelle lineaire motor en waardoor er zeer snel kan worden scherp gesteld. Aberraties tussen korte en lange instelafstanden worden hierbij naar tevredenheid gecorrigeerd, waardoor het oplosbaar vermogen drastisch kon toenemen. Doordat de ED lenzen zeer uitgekiende wijze zijn geplaatst wordt chromatische aberratie goed gecorrigeerd, waardoor deze bijdraagt aan de uitstekende beeldkwaliteit die hierdoor kan worden verkregen. Zowel voor als achtergrond onscherpte verkrijgen hierdoor een mooie bokeh effect.

Het objectief is verder voorzien van een stabilisatiesysteem dat tot 5 stops* kan corrigeren, waardoor er met dit objectief ook uitstekend mee uit de hand kan worden gefotografeerd, wanneer de lichtcondities niet optimaal zijn.

Een fluorine coating wordt toegepast op de voorste lens die uitstekend dient voor het afstoten van water en stof.

* Gebaseerd op CIPA richtlijnen.


Accessoires

Voor de FUJIFILM GFX 50S zijn een aantal accessoires beschikbaar die het systeem verder uitbreiden en de ervaring met dit systeem nog verder verbeterd.

 

VG-GFX 1 – Vertical Battery Grip (apart verkrijgbaar)

Dankzij de FUJIFILM VG-GFX1 Vertical Battery Grip kan de camera stabieler worden vastgehouden. De verschillende functieknoppen en instelwielen zoals die van de sluiter, zijn net zo geplaatst zoals op de camera waardoor de bediening met deze grip in verticale positie niet anders werkt dan horizontaal. De batterijgrip kan worden voorzien van de NP-T125 batterij die speciaal voor deze camera is ontwikkeld. Met behulp van de eveneens apart verkrijgbare AC-15V voeding kan deze grip in ongeveer twee uur worden opgeladen.

 

EVF-TL1 EVF tilt adapter(apart verkrijgbaar)

Wanneer de EVF-TL1 EVF tilt adapter tussen de behuizing en de EVF wordt geplaatst kan de hoek waaronder de EVF te gebruiken is worden aangepast. Wanneer de camera in een horizontale positie kan worden vastgehouden kan dat van 0°〜90° en van -45°〜+45° wanneer de camera in een verticale positie wordt vastgehouden. Door gebruik te maken van deze tilt adapter krijgt de fotograaf flink meer vrijheid in hoe hij zijn camera kan gebruiken.

 

EVF

 

H MOUNT ADAPTER G voor het monteren van SUPER EBC FUJINON HC objectieven (apart verkrijgbaar)

Wanneer deze adapter wordt geplaatst op de GFX 50S kunnen er in totaal 9 SUPER EBC FUJINON HC objectieven en één, voor de analoge GX645AF midden formaat camera, teleconverter op de camera worden gemonteerd. Scherpstellen zal daarbij handmatig moeten gebeuren, terwijl het diafragma kan worden aangepast via het instelwiel op de camera. Ook is het daarbij mogelijk om gebruik te maken van de (centraal) sluiter die in het objectief is ingebouwd. De flitssynchronisatie wordt daarmee verhoogd tot 1/800e seconde.

De adapter is ook voorzien van elektronische contacten waardoor deze adapter kan communiceren met de camera. De adapter biedt ook ondersteuning voor belichting van handmatige bediening en diafragmavoorkeur AE. De statiefgondel die wordt bijgeleverd biedt een betere balans bij gebruik van grotere zoomobjectieven.

 

VIEW CAMERA ADAPTER G (apart verkrijgbaar)

De ‘view camera adapter’, kan worden gebruikt wanneer de GFX 50S wordt voorzien van oude FUJINON grootformaat objectieven zoals de CM FUJINON. De adapter wordt gemonteerd op de achterzijde van de balg* . De fotograaf heeft daarbij zelf de keuze welke sluiter er moet worden gebruikt. Die van de camera zelf of die aanwezig is op het objectief.

Door de grote beeldcirkel van deze grootformaat objectieven kan eenvoudig tilt- en shift- worden toegepast door de positie van de balg te wijzigen. Dit is zeer effectief bij het maken van product shots en architectuur fotografie.

* Controleer voorafgaand voor aankoop of de viewcamera geschikt is voor montage.

 

HS-V5 voor Windows / Tether Shooting Plug-in PRO voor Adobe® Photoshop® Lightroom® (apart verkrijgbaar)

De FUJIFILM GFX 50S kan via een geschikte USB kabel verbonden worden met de computer, waardoor tethered shooting mogelijk is. Naast het rechtstreeks overzetten van de gemaakte opnames naar de computer, kan met behulp van deze software ook de camera zelf worden aangestuurd.

 

RAW FILE CONVERTER EX2.0 powered by SILKYPIX (gratis verkrijgbaar)


Ondersteuning voor Adobe® Photoshop® Lightroom® / Adobe® Photoshop® CC (apart verkrijgbaar) Voor het ‘ontwikkelen’ van de digitale RAW bestanden kan gebruik worden gemaakt van RAW bewerkingssoftware. Bovengenoemde RAW bewerkers bieden de mogelijkheid voor het toepassen van de verschillende ‘Film simulatie’ mogelijkheden waardoor deze voor wat betreft tonaliteit en kleur dicht in de buurt komen van de in de door de camera ontwikkelde JPEG bestanden.

 

FUJIFILM GFX 50S Adviesprijs: 6.999,- EUR
Beschikbaar: Medio Februari / Maart

FUJINON GF63mm F2.8 R WR Adviesprijs: 1.599,- EUR
Beschikbaar: Medio Februari / Maart

FUJINON GF32-64mm F4 R LM WR Adviesprijs: 2.499,- EUR
Beschikbaar: Medio Februari / Maart

FUJINON GF120mm F4 R LM OIS WR Macro Adviesprijs: 2.899,- EUR
Beschikbaar: Medio Februari / Maart


SPECS FUJI GFX50S

SPECS FUJI GFX50S

SPECS FUJI GFX50S 

 Wilt u meer weten over deze camera?

Dan nodigen wij u graag uit in onze winkel waar onze medewerkers voor u klaar staan met deskundig advies.

Wij kunnen u ook berichten als er meer informatie over de camera beschikbaar is, klik hier om u aan te melden.

Klik hier om de brochure te downloaden

Ook interessant, er bestaat een specifiek Fuji X magazine, klik hier om deze te dwonloaden

 

 

 

 

U kunt zich bovendien gratis aanmelden voor onze nieuwsbrief zodat u automatisch op de hoogte blijft van onze acties en aanbiedingen. Heeft u nog overige vragen of opmerkingen? Bel ons dan gerust: 070-3608804.

Terug naar boven
X