Fujifilm Experience Centre

We deden al veel met Fujifilm samen. Trots dat Fujifilm ons uitgekozen heeft om Experience Center te worden. Foto Hafo is vanaf heden een Fujifilm Experience Centre. We hebben alle Fujifilm X, GFX camera’s en objectieven in huis, te koop en te leen.

Fujifilm Experience Center

Wat kun je van ons verwachten als Fujifilm Experience Centre?

Natuurlijk de vriendelijke service die je van ons gewend bent. Als Experience Centre hebben we alle Fujifilm X en GFX producten in huis, zowel de body’s als de objectieven. Maar soms is de keuze toch lastig en wil je het weleens uitproberen, vanaf heden kan dat. Ben je geïnteresseerd om een dagdeel één van de Fujifilm camera’s of objectieven te proberen, neem dan contact met ons op. We hebben een selectie body’s en objectieven in het uitprobeer assortiment, waaronder de Fujifilm X-T4 en de GFX-50SII.

Mocht je toch onverwacht een reparatie hebben aan je Fujifilm product, wij zorgen dat je camera of objectief de volgende werkdag al bij Fujifilm Repair ligt. Ben je FPS lid dan wordt het artikel zelfs bij je opgehaald en kan je aanspraak maken op een leentoestel via Fujiiflm. Eén keer per jaar kan je een camera of een objectief laten controleren en schoonmaken door onze experts. Dat doen we voor u dan gratis en voor niets. Meer info over de voordelen van Fujifilm Professional Services lees je hier.

Fujifilm X-Trans Sensor

Fujifilm X-Trans CMOS Sensor

De meeste merken gebruiken een sensor met een conventionele Bayer patroon, Fujifilm heeft haar eigen sensor ontwikkeld met een uniek patroon van 6 bij 6 fotosites. Waar het Bayer patroon slechts 2 kleuren pixels per lijn heeft, heeft de X-Trans CMOS sensor alle RGB kleuren op elke lijn. Op elke diagonale lijn zitten G pixels. Dit verbetert de nauwkeurigheid van diagonale hoogfrequente beeld detectie en kleurinterpolatie.

Door deze unieke lay-out worden moiré effecten geminimaliseerd en kan de resolutie worden verhoogd doordat de noodzaak van een low-pass filter niet nodig is. Fujifilm’s eigen X-Trans CMOS-sensor en beeldvormings technologie zorgen voor een beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met 35mm full-frame.

Velen gebruikers roemen de Fujiflm X-Trans CMOS sensor vanwege de kleuren en mooie onscherpte, het is dan ook niet voor niets dat de X-Trans CMOS sensor gebaseerd is op analoge film.

Fujifilm

Historie Fujifilm

Fujifilm is begonnen als een filmproductiemaatschappij in 1934. Sindsdien zijn hun producten meegegroeid met de ontwikkeling van de fotografie. Kleurenfilms, wegwerpcamera’s, polaroidcamera’s, digitale camera’s – ze maken het allemaal. Ook bieden ze alle benodigdheden voor mooie afdrukken, van hoge kwaliteit inkjetpapier tot uitrusting voor het afdrukken van fotos. (Wist je trouwens dat ons fotolab geheel op Fujifilm draait?)

In 1986 kwam Fujifilm met de Quicksnap Single-Use camera in een tijd dat de meeste compactcamera’s nog vrij prijzig waren. Iets later in 1988 kwamen ze al met de allereerste volledig digitale camera ter wereld. Eén jaar later kwamen ze met ‘s werelds eerste commercieel geproduceerde digitale camera de Fujix DS-X. (2 Megabyte of SRAM voor maar liefst 5 tot 10 foto’s).

Nu een grote hit de Instax direkt-klaar camera’s. Fujifilm betrad deze markt al in 1998 als uitdager van het grote Polaroid. Waar Polaroid het opgaf in 2008 onder druk van de digitale fotografie, bleef Fujifilm. Instax is nu vooral bekend onder de jeugd als het merk voor instant fotografie.

Terug naar de roots als filmproductiemaatschappij. Fujifilm ook bekend om haar Fujinon Cineobjectieven, menig TV productie wordt gedraaid met cinelenzen van Fujifilm. In 2015 zet Fujifilm een nieuwe standaard met ‘s werelds eerste 4K zoomobjectief voor broadcasting.

2012 was het jaar van de X-Pro1, de eerste digitale systeemcamera, een nog steeds geroemd model. In het middenformaat segment betrad Fujifilm de markt begin 2017 met de GFX50s .

Fujifilm Productcategorieën

Fujifilm X Systeemcamera
Fujifilm GFX Middenformaat
Fujifilm X objectieven
Fujifilm Experience Centre GF Objectieven
Fujifilm Experience Centre
Fujifilm Experience Centre Premium Compact
Fujifilm Analoog
Fujifilm Instax
Fujifilm Instax Films
Terug naar boven