Panasonic DMC-TZ100 EG-S zilver

Panasonic TZ-100 review

Panasonic TZ-100 review

tz100

Panasonic heeft al vele jaren de TZ (Travelzoom) productlijn en de TZ-100 is de laatste telg in de familie, maar wel een zeer bijzondere.


1” Sensor

Voor het eerst zit er namelijk een 1” sensor in de camera. Nu zullen de meeste mensen niet gelijk zeggen ‘tja dat is bijzonder’,  maar een 1” sensor in een compactcamera heeft tal van voordelen, zoals een betere kwaliteit bij weinig licht en net als bij een spiegelreflex camera kunnen spelen met scherptediepte. De 1” sensor in combinatie met de 10x optische zoom van Leica kwaliteit (25 – 250 mm) zorgt ervoor dat dit een mooie benadering is van de grote zware reflexcamera, zeker gezien het geringe formaat van de camera.  Deze camera kan gewoon in een kleine tas of in de borstzak gedragen worden.

 

 

4K

Al jaren is Panasonic de drijvende kracht achter 4K. Nu denken we bij 4K eigenlijk in eerste instantie aan video,  maar er zitten een paar 4K functies in de camera die ervoor zorgen dat u altijd de juiste foto heeft.  Juist we hebben het hier over 4K fotografie.

4K foto zorgt ervoor dat u eigenlijk altijd het beeld heeft dat u wilde hebben,  de camera maakt 30 beelden per seconde en u selecteert het beeld welke u het beste vindt. Altijd het shot wat u wilde hebben.

4k

Post Focus is nog zo’n eigenschap waarvan u later dacht hoe heeft u ooit zonder gekund.
Juist in moeilijke scherpstel omstandigheden, denk bv.  aan een vogel nog net achter een paar bladeren zichtbaar is, biedt deze functie uitkomst. De camera maakt met één klik een 4K video en verplaatst de focus van het voorste gedeelte naar het achterste gedeelte van de opname en achteraf kunt u de foto met de ideale scherpstelling kiezen en opslaan.

postfocus

 

Gebruiksgemak

De Panasonic TZ-100 ligt heerlijk in de hand mede dankzij de grip aan de voorkant en de kleine steun aan de achterkant. De camera laat zich gemakkelijk bedienen met aan de bovenkant het instelwiel voor alle programma’s, zoomknop en één controlewiel. Aan het objectief zit het tweede controlwiel waardoor u makkelijk de instellingen kunt veranderen. Ook is de TZ-100 voorzien van Touch screen en Touch Shutter waarbij u snel bewegende onderwerpen kunt fotograferen door het onderwerp op de camera aan te raken en de camera stelt scherp en drukt gelijk af. De elektronische zoeker (EVF)  is handig voor het fotograferen bij veel zonlicht, zodat u geen hinder heeft van invallend zonlicht.
En natuurlijk is de camera ook voorzien van Wifi zodat u de foto’s op vakantie naar uw telefoon kunt versturen of zelfs de camera kan bedienen via uw telefoon.

 

Conclusie

Aan instelmogelijkheden geen gebrek, van volledig automatisch tot geheel handmatig alles is mogelijk. De 4K functies zijn zeker een toegevoegde waarde en ook zeker de 4K video is supermooi.
Al met al kunnen we zeggen dat de Panasonic met zijn specifieke eigenschappen de ideale reiscamera is voor de fotoliefhebber en wij geven de camera dan ook een dikke 8! Zeer geschikt voor de gevorderde fotograaf die een kleine camera wil en toch alles kan instellen.

 

Functionaliteit 4 ster
Gebruiksvriendelijkheid  4 ster
Kwaliteit  4 ster
Prijs  3 ster

 

 

 

 

 

 

klik hier voor de uitgebreide specificaties

Terug naar boven
X