g80

Panasonic G80 review

g80


Panasonic DMC-G80

De G80 heeft een breed scala aan geavanceerde technologieën speciaal ontwikkeld om actieve fotografen en videografen te helpen om avonturen in de natuur vast te leggen, ongeacht de omstandigheden.
Uniek in deze categorie is dat de camera een 16 megapixel Digital Live MOS sensor zonder low pass filter heeft, dit laat je toe om levensechte details vast te leggen in de hoogste resolutie.

 

Degelijkheid

Panasonic heeft de G80 voorzien van een nieuwe hoogwaardige Dual Image Stabiliser (Dual I.S. 2), die een 5-assige stabilisatie in de camerabody combineert met een 2-assige lensstabilisatie (mits uiteraard aanwezig in het objectief) om een nog beter beeld te kunnen garanderen onder alle omstandigheden.
De spiegelloze camera is in een stof- en spatwaterbestendige behuizing van een magnesiumlegering gevat, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over in wat voor omstandigheden u fotografeert.

4K

Al jaren is Panasonic de drijvende kracht achter 4K. Nu denken we bij 4K eigenlijk in eerste instantie aan video,  maar er zitten een paar 4K functies in de camera die ervoor zorgen dat u altijd de juiste foto heeft.  Juist we hebben het hier over 4K fotografie.

4K foto zorgt ervoor dat u eigenlijk altijd het beeld heeft dat u wilde hebben,  de camera maakt 30 beelden per seconde en u selecteert het beeld welke u het beste vindt. Altijd het shot wat u wilde hebben.

4k

Post Focus is nog zo’n eigenschap waarvan u later dacht hoe heeft u ooit zonder gekund.
Juist in moeilijke scherpstel omstandigheden, denk bv.  aan een vogel nog net achter een paar bladeren zichtbaar is, biedt deze functie uitkomst. De camera maakt met één klik een 4K video en verplaatst de focus van het voorste gedeelte naar het achterste gedeelte van de opname en achteraf kunt u de foto met de ideale scherpstelling kiezen en opslaan.

postfocus

 

Maak nu de foto, kies het focuspunt later

Geniet van de creatieve vrijheid om achteraf te beslissen waarop je wilt scherpstellen. Post Focus geeft je de mogelijkheid de foto te bekijken en te bepalen welk deel je haarscherp wilt hebben, zelfs nadat je de foto al hebt genomen. Bovendien kan je met de nieuwe Focus Stacking-functie gemakkelijk verscheidene scherpstelpunten in dezelfde foto selecteren.

Met de nieuwe Focus Stacking functie kun je gemakkelijk een breed aanbod aan focusunten combineren in hetzelfde afbeelding.
Daarnaast maakt de Low Light Auto Focus  het mogelijk om de focus op een onderwerp nog preciezer te kiezen in omstandigheden waarbij je weinig licht hebt, zoals bij wildlife fotografie en fotografie met zonsopkomst en zonsondergang.

 

Conclusie

Aan instelmogelijkheden geen gebrek, van volledig automatisch tot geheel handmatig alles is mogelijk. De 4K functies zijn zeker een toegevoegde waarde en ook zeker de 4K video is supermooi. Qua uitvoering zijn we zeker te spreken over de stof- en spatwaterdichte behuizing
Wij geven de camera dan ook een dikke 8! Zeer geschikt voor de gevorderde fotograaf die een kleine systeemcamera wil met alle pro mogelijkheden.

 

Functionaliteit 4 ster
Gebruiksvriendelijkheid  4 ster
Kwaliteit  4 ster
Prijs  3 ster

 

 

 

 

 

 

klik hier voor de uitgebreide specificaties

g80

Terug naar boven
X