fz2000

Panasonic FZ2000 review

fz2000


Panasonic DMC-FZ2000

De LUMIX FZ2000 is de perfecte camera voor zowel de semi-professionele videomakers en fotografen die op zoek zijn naar professionele resultaten in een compacte camera. De LUMIX FZ2000 bevat een nieuw ontwikkelde LEICA DC VARIO-ELMARIT lenssysteem met een 20x optische zoom (35mm camera equivalent: 24-480mm) en F2.8-4.5.  Bestaande uit 16 lenzen in 11 groepen, biedt dit lenssysteem hoge optische prestaties met minimale ghost en flaring en een mechanisme dat meestal gebruikt wordt in professionele videocamera’s.

 

Eigenschappen

Voorzien van een 1″ sensor kan deze camera met de meeste lichtsituaties nog een goed belichte foto maken, juist in het donker.
En spelen met scherptediepte (net als bij een dslr) is natuurlijk ook mogelijk, zowel bij foto als video.

Nu we het toch over video hebben, kan deze camera zich meten met de grote jongens, wat dacht u van Ultra HD 4K, Live HDMI output in 4:2:2 10 bit, focus peaking, zebra patroon, microfoon ingang en koptelefoon aansluiting en dat alles dus met de 1′ sensor en het Leica objectief!

 

4K

Al jaren is Panasonic de drijvende kracht achter 4K. Nu denken we bij 4K eigenlijk in eerste instantie aan video,  maar er zitten een paar 4K functies in de camera die ervoor zorgen dat u altijd de juiste foto heeft.  Juist we hebben het hier over 4K fotografie.

4K foto zorgt ervoor dat u eigenlijk altijd het beeld heeft dat u wilde hebben,  de camera maakt 30 beelden per seconde en u selecteert het beeld welke u het beste vindt. Altijd het shot wat u wilde hebben.

4k

Post Focus is nog zo’n eigenschap waarvan u later dacht hoe heeft u ooit zonder gekund.
Juist in moeilijke scherpstel omstandigheden, denk bv.  aan een vogel nog net achter een paar bladeren zichtbaar is, biedt deze functie uitkomst. De camera maakt met één klik een 4K video en verplaatst de focus van het voorste gedeelte naar het achterste gedeelte van de opname en achteraf kunt u de foto met de ideale scherpstelling kiezen en opslaan.

postfocus

 

Maak nu de foto, kies het focuspunt later

Geniet van de creatieve vrijheid om achteraf te beslissen waarop je wilt scherpstellen. Post Focus geeft je de mogelijkheid de foto te bekijken en te bepalen welk deel je haarscherp wilt hebben, zelfs nadat je de foto al hebt genomen. Bovendien kan je met de nieuwe Focus Stacking-functie gemakkelijk verscheidene scherpstelpunten in dezelfde foto selecteren.

Met de nieuwe Focus Stacking functie kun je gemakkelijk een breed aanbod aan focusunten combineren in hetzelfde afbeelding.
Daarnaast maakt de Low Light Auto Focus  het mogelijk om de focus op een onderwerp nog preciezer te kiezen in omstandigheden waarbij je weinig licht hebt, zoals bij wildlife fotografie en fotografie met zonsopkomst en zonsondergang.

 

Conclusie

Aan instelmogelijkheden geen gebrek, van volledig automatisch tot geheel handmatig alles is mogelijk. De 4K functies zijn zeker een toegevoegde waarde en ook zeker de 4K video is supermooi. Qua uitvoering zijn we zeker te spreken over de stof- en spatwaterdichte behuizing
Wij geven de camera dan ook een dikke 9! Zeer geschikt voor de gevorderde fotograaf die een kleine systeemcamera wil met alle pro mogelijkheden.

 

Functionaliteit 4 ster
Gebruiksvriendelijkheid  4 ster
Kwaliteit  4 ster
Prijs  3 ster

 

 

 

 

 

 

klik hier voor de uitgebreide specificaties

 

Terug naar boven
X