Sirui-W-2204-Muizebelt

Getest de Sirui W-2204 – Wind & Wave Proof

De Sirui W-2204 – het ultieme statief voor de outdoor fotograaf?

Ik gebruik nu reeds een jaar de statieven van de Sirui reporter serie en ben uitermate tevreden over deze statievenlijn. De carbon R-2214X werd al snel mijn werkpaard; compact, licht, snel neer te zetten en uiterst stabiel.
Ik ben een echte outdoor fotograaf en kom vaak op plaatsen waar mijn apparatuur flink op de proef wordt gesteld. Sessies met veel stuifzand en stof ik Afrika, binnendringend zeewater tijdens lightpaint workshops of landschaps-sessies aan de kust. Mijn statieven knarsen en piepen al snel onder dit excessieve gebruik. Het is natuurlijk niet iets dat een goede reinigingsbeurt niet kan oplossen, maar we fotograferen nu eenmaal liever dan dat we aan het poetsen zijn….toch? Recentelijk volgde dan ook mijn kennismaking met de Sirui W-2204

Sirui-W-2204-Muizebelt
Sirui-W-2204-Muizebelt
Sirui-W-2204-Muizebelt
Sirui-W-2204-Muizebelt

De zoektocht naar een goed statief

Ik fotografeer nu ruim 30 jaar en heb reeds een flink aantal statieven voorbij zien komen, van de instapmodellen van Velbon tot de high-end Gitzo’s. Ze hadden allemaal 1 woord gemeen; “te”. Ze waren te zwaar, te duur, te instabiel, te laag, te ingewikkeld om op te zetten, te lang in de transport stand, etc.

De Sirui reporter serie kwam erg dicht in de buurt van het beeld dat ik had voor een ideaal statief, maar het binnendringende stof en water gooide roet in het eten.

Het vinden van een goed statief voor een goede prijs is een nachtmerrie. De markt biedt een breed scala aan producten in alle verschillende prijsniveaus en er zijn ook nog eens veel merken beschikbaar.
Tenzij je persoonlijk een aantal van de merken hebt getest, is het echt moeilijk om te weten wat eigenlijk een goed ontworpen product is voor een eerlijke prijs.

Sirui-W-2204-Muizebelt

Top merken

Wanneer je naar het topsegment van de markt gaat, zal iedereen van oudsher Gitzo noemen als één van de topmerken. Maar als je in de middenklasse merken duikt, wordt het heel snel een ondoorzichtige situatie. Sirui heeft zich gecommitteerd om ook bij de top mee te draaien en door mijn recente ervaringen met de reporter serie weet ik inmiddels dat Sirui met kop en schouders boven de andere merken staat op gebied van bouwkwaliteit, design, prijs en prijs-kwaliteitverhouding.
Mijn ervaring met deze W-2204 bewijst eens te meer dat dit model geen uitzondering vormt op de geweldige kwaliteit van Sirui.

Sirui-W-2204-Muizebelt
Sirui-W-2204-Muizebelt

De Sirui W-2204: Wind & Wave Proof

Het statief is een absoluut genot om te gebruiken en het heeft veel handige functies die ik kan waarderen. Ik heb het statief gebruikt in algemene natuur- en landschapsfotografie en het blonk blonk daarin uit. De grootste vraag met betrekking tot dit statief is natuurlijk wat die waterdichte naam associatie inhoudt. Zeggen dat een statief waterbestendig is, kan veel dingen betekenen en het is een van die titels die fabrikanten gemakkelijk kunnen misbruiken in hun advertenties.

Sirui

Bij Sirui betekent dit dat wanneer de verbindingen worden vergrendeld / vastgedraaid, er geen water meer in de gewrichten of benen komen. Dit is een bijzonder handige functie, aangezien de grootste vijand van elk statief water is dat de gewrichten binnendringt. Als het schoon leidingwater is, dan is er geen probleem, maar als het zeewater of modderig meer- of rivierwater is, zit je in de problemen. De verbindingen van een statief zijn zeer precies afgesteld en wanneer ze in water worden ondergedompeld, vindt de vloeistof zijn weg naar al die kleine onderling verbonden delen. Wanneer het uiteindelijk verdampt, laat het alle zout, zand en, stof achter dat het water bevatte en na verloop van tijd verwoest dit het statief door zich te verzamelen in de gewrichten. Dit statief voorkomt dat dus omdat het water de gewrichten niet kan binnendringen. Als je zoals ik een zeegezicht-fotograaf bent, is dit een onschatbare functie om te hebben.

Indruk

Ik ben helemaal weg van dit statief. Het aantal functies dat hij heeft en de veelzijdigheid van de W-2204 past perfect bij mijn fotografische stijl. Ik kan hem gebruiken met mijn grotere lenzen bij het fotograferen van dieren in het wild EN het stelt me ​​in staat om landschappen te fotograferen in stromend water zonder bang te zijn het statief te beschadigen. Daarnaast maakt hij extreem lage werkhoeken dicht bij de grond mogelijk en is het statief licht genoeg om te dragen bij het wandelen.
Deze korte review is een samenvatting van de een volledige gebruikerstest die te lezen is op mijn website

Over Mike

Sirui ambassadeur Mike Muizebelt is een full time professioneel natuurfotograaf. Heeft een uitgesproken passie voor reisfotografie, met name op het Afrikaanse continent. Maar hij geniet net zo zeer in het maken van sfeervolle en verrassende foto’s in zijn eigen achtertuin; de kust van Zuid-Holland.

Zijn werk wordt regelmatig gepubliceerd in (internationale) media. Recentelijk heeft hij maar liefst twee awards in de prestigieuze European Wildlife Photographer of the Year wedstrijd gewonnen. Mike krijgt een kick van creatief beeld en probeert met zijn fotografie zoveel mogelijk verwondering en verrassing bij de kijker te weeg te brengen.

Door de uitgebreide “self-drive” reiservaring in Zuidelijk Afrika kan hij inmiddels feilloos inspelen op de steeds wisselende omstandigheden die je daar kan aantreffen. Zijn kracht ligt in zijn creatieve kijk op zijn onderwerpen, die samen met de aanwending van de laatste technische mogelijkheden, zorgen voor zeer afwisselende series en portfolio’s.

Deze kennis en zijn enthousiasme deelt hij graag tijdens privé of groepsworkshops, zijn fotoreizen naar Afrika, masterclasses of presentaties.

Sirui Waterproof W-2204

 429.00

Winkel:Tijdelijk uitverkocht
Magazijn:Tijdelijk uitverkocht
- +

er is geen specifieke omschrijving voor dit product

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sirui Waterproof W-2204” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven
X